Naujienos

Sveikas vaikas – laimingas vaikas. Sveikatai palankaus maisto gaminimas “Ežiukų” grupėje

2021-uosius metus paskirsime sveikos gyvensenos įgūdžių ugdymui ir įtvirtininimui, renkants saugius, sveikatai palankius maisto produktus. Dalinsimės  įvairiais sveikatai palankaus maisto gaminimo receptais bei džiugiomis vaikų akimirkomis, užfiksuotose nuotraukose, kai jie patys ruošiasi, gamina ir ragauja.

Pirmieji receptą pristato priešmokyklinės “Ežiukų” grupės vaikai ir jų mokytojos – Birutė ir Jolanta, padėjėjos – Vida ir Ilona.

 

“ŠIRDELIŲ” BLYNŲ RECEPTAS

Reikės:

  • 4 vienetų kiaušinių,
  • 2 prinokusių bananų,
  • 60 gramų avižinių dribsnių,
  • 2 šaukštai sviesto,
  • 1 šaukštas medaus,
  • puse šaukštelio kepimo miltelių,
  • puse šaukštelio kakavos.

Paruošimo būdas:

  1. Avižinius dribsnius smulkintuvu sumalkite iki miltų ir suberkite į dubenį.
  2. Sudėkite nuluptus bananus, įmuškite kiaušinius, įpilkite išlydytą sviestą, medų, viską gerai išmaišykite.
  3. Gautą masę padaliname į du dubenis. Į vieną dedame kakavą, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome.
  4. Įškepkite blynelius (kiekvienam blyneliui po 3 šaukštus masės).
  5. Blynelius pagardinkite mėgstamomis uogienėmis.

Skanaus!