Naujienos

Veiklų savaitė įstaigoje „Penkios Kneipo dienos“

2022 m. gegužės 16 – birželio 17 dienomis Kauno lopšelio-darželio benruomenė inicijavo ir prisijungė prie respublikinio projekto „Penkios Kneipo dienos“ vykdymo ir įstaigos kieme organizavo veiklų savaitę, įtraukdama visas ugdytinių grupes.

Vokiečių dvasininkas Sebastianas Kneipas vadinamas natūralios medicinos pradininku XIX a. Išgrynino penkis iki šių dienų egzistuojančius filosofijos principus, kurie padeda jaustis sveikiems ir energingiems. Vanduo, judėjimas, sveika mityba, vaistažolės ir gyvenimo tvarka – penki naturalūs Kneipo sveikatinimo elementai, kurie iki šių dienų naudojami kaip sveiatos stiprinimo ir gydymo šaltiniai.

Atsižvelgiant į šiuos penkis principus, įstaigoje buvo organizuojamos penkių dienų projektinės veiklos, kiekvienai dienai priskiriant skirtingą elementą. Tokiu būdu pirmadienį veiklomis akcentavome sveikos mitybos naudą, antradienį – judėjimo, trečiadienį – vandens, ketvirtadienį – vaistažolių, o darbo savaitę užbaigėme visus sujungiančia gyvenimo tvarka ir harmonija, kurią lydėjo meninės, atsipalaidavimo veiklos. Džiugu, kad visa įstaigos bendruomenė aktyviai įstirtaukė organizuojant ir vykdant veiklas, kurios suteikė daug gerų emocijų ne tik ugdytiniams, bet ir visiems dalyvavusiems.

 

Dalinamės akimirkomis

 

Projekto medžiagą parengė projekto darbo grupė