Naujienos

“Ežiukų” grupės maisto gaminimo veikla

Kvepia pavasariu, ar ne?

Priešmokyklinio ugdymo “Ežiukų” grupės ugdytiniai dalinasi dar vienu sveikuolišku užkandžiu, vaikų mėgstamais sumuštiniais, kuriuos gamino grupėje.

Sveikatai palankaus maisto gaminimo veiklos šiais metais aktyviai įtraukiamos į vaikų ugdymo turinį. Veiklų metu vaikai ugdo savaraniškumo bei pažinimo įgūdžius, formuoja nuostatą apie sveiką maistą, jo pasirinkimo įvairovę bei teikiamą naudą.

Varškės užtepėlė su česnaku ir prieskoninėmis žolelėmis.

Ingrediantai:

varškės 180 gramų;

graikiško jogurto 1,5 valgomi šaukštai;

česnakao viena skiltelė;

žiupsnelis druskos;

krapai, petražolės, svogūnų laiškai.

Gaminame:

1.Pirmiausia varškę išmaišykite su graikišku jogurtu.

2. Tuomet dėkite susmulkintus žalumynus bei česnako skilteles.

3. Pagardinkite druska pagal savo skonį.

4. Tepkite ant viso grūdo duonos riekelės, pagardinkite agurku arba pomidoriuku.

Išbandykite ir skanaukite!