Vienas iš pagrindinių lopšelio-darželio ugdymo prioritetų – sveikatos stiprinimas ir saugojimas, sveikos gyvensenos ugdymas, remiantis į S. Kneipo sveikatinimo metodo elementais. Vienas iš jų – sveikatai palanki mityba.
Ikimokyklinio ugdymo mokytojo padėjėjų ir mokinio padėjėjų iniciatyva lopšelio-darželio vaikai dalyvavo maisto gaminimo veiklose, kuriose susipažino su sveikatai palankaus maisto įvairove, patys gamino ir ragavo įvairius sveikus užkandžius, desertus, kokteilius. Sveikatai palankaus maisto gaminimo veiklos plėtoja vaikų sveikatos saugojimo kompetenciją, skatina rinktis sveikatai palankų maistą, sutelkia įstaigos bendruomenę dalintis gerąją patirtimi ir mokytis vieniems iš kitų.
Darbuotojai pasidalino savo partimi ir parengė veiklų aprašą „Sveikatai palankaus maisto receptai ir veiklos“.
Pažiūrėti galite čia: Receptai 2024